Cine sunt eu?
Cu mulți ani în urmă m-am întrebat ’cine sunt?’ și n-am știut să răspund. Apoi m-am uitat înauntrul ființei mele și, pe langă entuziasm și trăiri, am văzut praf, frici, tipare, convingeri și multe limite impuse și autoimpuse. Și m-am întrebat imediat dacă toate acelea făceau parte din ființa mea sau dacă dincolo de perdeaua de trăiri mentale și emoții stocate, exista ceva sacru, un altfel de eu care mă definea în esență.
Experiența personală de transformare din persoana cu un bagaj emoțional greoi, convingeri limitative, diverse tipare și stereotipuri, în persoana ce a privit cu curaj în interiorul minții și al inimii sale, înfruntându-și umbrele și descoperind resurse inepuizabile ascunse în interiorul ei, făcând astfel ca fiecare zi să fie un dar, m-a direcționat către vocația ce stătea ascunsă înăuntrul meu – aceea de a sprijini oamenii pe drumul lor către sine.
Vocația este magia din noi. Uneori o simțim intens, alteori se ascunde adânc în noi și se rătăcește, dar întotdeauna rămâne acolo în interiorul nostru, așteptând să fie descoperită.
O perioadă de timp am jucat v-ați ascunselea cu magia din mine, până am descoperit-o și am scos-o la suprafață. Am știut astfel că am început să aflu cine sunt cu adevărat.
Experiența de mai bine de 10 ani de lucru cu oamenii în evaluări efectuate în diverse organizații, atât naționale cât și internaționale, mi-a oferit oportunitatea de a observa oamenii, de diverse culturi și naționalități, inclusiv din perspectiva aspectelor psiho-emoționale și comportamentale, ajutându-mă să-mi consolidez astfel simțul vocațional de a sprijini oamenii în demersurile lor de a-și îmbunătăți condiția vieții și relația cu ei înșiși și cu ceilalți.
Propriul proces de dezvoltare personală început cu mai bine de zece ani în urmă, m-a călăuzit pas cu pas pe drumul cunoașterii de sine, a aprofundării tărâmului sufletesc și a îmbunătățirii calității psihice și emotionale. Am descoperit astfel că esența unei vieți echilibrate și armonioase constă în pacea eului nostru și în stăpânirea egoului, iar o dată conștientizate ascunzișurile minții noastre, emoțiile ascunse în mintea și corpul nostru și încăperile sufletești, ne aflăm atât de aproape de poarta armoniei sinelui.
Ca să ajung la sufletul meu, a fost nevoie să aduc pace și să creez spațiu în propria-mi minte.
A fost nevoie să mă confrunt cu propriile-mi umbre ca să ajung la propria lumină a conștiinței.
Întregul proces de introspecție și autocunoaștere în care m-am lansat pentru a-mi identifica propriile resurse interioare și bagajul minții mele inconștiente, studiul intens și concentrat și anii de dezvoltare personală și specializare profesională, în care am descoperit multe lumi, de multe feluri, m-au ajutat să-mi cunosc în profunzime propria lume și să mă recreez, ghidată de propria-mi intuiție și sprijinită de propriu-mi sine și de suflete înțelepte, de profesori și mentori, lăsând în urmă vechea structură și ajungând să-mi văd sufletul prin proprii mei ochi.
Azi sunt ceea ce sunt pentru că altfel n-aș fi eu și continuu clipă de clipă să descopăr mereu noi elemente care mă definesc ca ființă și să mă dezvolt, învățând de la fiecare persoană care îmi iese în cale și mă oglindește și mai ales de la natură.
Sunt un suflet vivace cu o capacitate vastă de empatie, care a descoperit că numai pe calea inimii poți descuia ușa către sinele tău, dar ca să ajungi în interiorul inimii, e necesar să-ți cunoști și încăperile minții.
Cred în oameni, cred în șansa fiecăruia de a putea avea viața pictată în culorile propriului său suflet, dezrădăcinată de neîncredere, de tipare, de blocaje, frici, limite sau neiubire de sine.
Când oamenii înțeleg că puterea lor stă ascunsă înăuntrul ființei lor, fiind pe deplin capabili să trăiască viața așa cum simt sau să se recreeze pe ei înșiși, luând viața de la capăt, să dobândească sau să redobândească încredere în sine, să creadă cu tărie că, atât cât sunt, au aripi pe dinăuntru să poată trece cu ușurință peste obstacole și limite, că au bucuria și pacea adânc înrădăcinate în sinele lor, care pulsează în spatele unui conglomerat de emoții și răni interioare, credințe, convingeri sau limite, sunt de neînvins, iar „aripile” încep să le crească din interior către exterior.
Stela Mihai, psiholog-psihoterapeut
Studii și specializări:
- Licență în Psihologie și drept de liberă practică în Psihoterapie ericksoniană și hipnoză clinică, Psihologie clinică și Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională – acreditare copsi.ro
- Master în Psihologie (Psihodiagnoză cognitivă și consiliere psihologică) – acreditare copsi.ro
- Psihoterapeut specializat în psihoterapie ericksoniană și hipnoză clinică (hipnozaclinica.ro) – acreditare copsi.ro
- Consilier pentru Dezvoltare Personală – specializare acreditată MEN, ANC și MMJS
- Membru al Colegiului Psihologilor din România (copsi.ro) și al Asociației Române de Hipnoză Clinică, Relaxare și Terapie Ericksoniană (ARHTE, hipnozaclinica.ro)
- Dezvoltare personală – în cadrul ARHTE, Extreme Training, NLP Institut, Zivac Behavioral Research Center
- Specializare în analiză și evaluare comportamentală – certificare Zivac Behavioral Research Center
- Specializare în tehnici Mindfulness – certificare și acreditare CPD Accreditation Group; Mindfulness pentru copii și adolescenți – certificare Institutul de psihologia dezvoltării; Mindfulness Based Stress Reduction-MBSR – certificare AHPCC
- Specializare în intervenție psihologică în cuplu – certificare Expert Psy
- Specializare în terapia adicțiilor – certificare ARHTE
- Specializare în Theta Healing – tehnici de terapie cuantică pentru armonizare și echilibrare psiho-emoțională prin unde theta (dr. Mircea Popa) – certificare Theta Healing Institut of Knowledge
- Specializare în programare neuro-lingvistică – certificare NLP Institut
- Atestare de specialitate învățătoare-educatoare – autorizare MEN
- Participare la workshop-uri de dezvoltare personală și conștientizare, dezvoltarea intuiției, dezvoltare psiho-emotională, psihologie judiciară (prof. univ. dr. Tudorel Butoi) – la Facultatea de psihologie și știintele educației București, Zivac Behavioral Research Center etc.
- Participare la simpozioane și conferințe în domeniu – Integrare și diversitate în hipnopsihoterapia ericksoniană (prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, dr. Jenö-László Vargha ș.a.), ARHTE; Restructurări psihologice în criză, APAR, etc.
Ce intenționez:
Sunt aici să te sprijin, printr-o serie de metode validate științific, în călătoria ta personală spre descoperirea sinelui, pentru armonizarea și echilibrarea ta bio-psiho-emoțională și spirituală, care să ofere bucurie și sens vieții tale.
Sunt aici să te incurajez să ajungi la sufletul tău, să fii tu însuți, cel autentic, cel de dincolo de limitări, convingeri, credințe sau blocaje.
Sunt aici să te sprijin să-ți depășești barierele minții, blocajele emoționale sau disfuncționalitățile, astfel încât să pășești pe calea inimii tale, descoperindu-ți lumina propriei conștiințe.
Marele psihiatru dr. Irvin Yalom, unul dintre mentorii mei, spunea că, după mulți ani de terapie cu un pacient, acesta, privind înapoi, nu își mai amintește profunzimea procesului terapeutic sau interpretările terapeutului, dar cu siguranța nu uită niciodată cuvintele de încurajare ale terapeutului care l-a sprijinit să vadă lumina în întuneric.
Cred și simt că orice umbră poate fi adusă la lumină, orice blocaj poate fi eliberat din închisoarea minții, mai devreme sau mai târziu, dacă ne permitem nouă înșine să devenim liberi, deschizându-ne mintea și inima pe drumul cunoașterii de sine și a sprijinului din exterior, învățând totodată să ne ascultăm propria intuiție care ne va conduce pe drumul potrivit.
Aceste rânduri sunt scrise pentru tine și nu le citești acum întâmplător. Poate că e timpul să afli ceva nou despre tine sau poate că e timpul să te descoperi cu adevărat și să ajungi la sinele tău.
De simți să-ți fiu alături în acest proces, îndrăznește și contactează-mă.
“Sunt lucruri pe care le știți, dar nu știți că le știți; când veți ști ceea ce nu știți că știți, atunci vă veți schimba.” Milton Erickson
Situații și dificultăți pe care le putem aborda împreună:
Anxietate – depresie – atac de panică – stres – dificultăți de comunicare și relaționare – dificultăți de adaptare – dificultăți în luarea de decizii – stimă de sine scăzută sau absentă – devalorizare – angoase și fobii – comportamente indezirabile și autodistructive – dependențe – tulburări de somn sau de alimentație – tulburări sexuale – tulburări de personalitate – tulburare de stres posttraumatic – dificultăți de integrare profesională – furie – abuz – pierderi – criză spirituală
„Nu există dificultate pentru care să nu existe remediu.”