Psihoterapia este un proces activ ce are la baza o serie de tehnici si metode aplicate cu scopul producerii unor modificari la nivel cognitiv, emotional " />
Psihoterapia este un proces activ ce are la baza o serie de tehnici si metode aplicate cu scopul producerii unor modificari la nivel cognitiv, emotional si comportamental, care conduce la o stare de bine si la echilibru psiho-emotional.
Relatia terapeutica bazata pe incredere si flexibilitate de ambele parti este elementul fundamental care contribuie la schimbare.
Psihoterapia abordeaza in primul rand modul in care persoana se raporteaza la obstacole sau la probleme, antrenand cognitia si afectivitatea, perspectivele acesteia si mai apoi problemele in sine.
Gandurile sau emotiile distructive sau disfunctionale nu pot fi inlaturate, dar persoana poate invata in procesul terapeutic sa le descopere in intregime, sa le inteleaga, sa le gestioneze si sa le accepte, pentru a trai in pace cu acestea spre a avea o viata linistita si armonioasa.
In cadrul procesului psihoterapeutic, o persoana cu dificultati psiho-emotionale invata noi moduri de a fi si de a actiona, pentru a face fata mai bine situatiilor vietii, acceptand lucrurile care apar pe parcursul vietii si schimband ceea ce este de schimbat, constientizand ca lipsa acceptarii nu aduce decat suferinta si disconfort, pe cand acceptarea a ceea ce este conduce catre echilibru si bunastare.
Persoana aflata in procesul terapeutic, ajunge sa descopere in interiorul fiintei sale resurse inepuizabile care o pot sprijini in viata de zi cu zi, accesand curajul de a schimba lucrurile si intelepciunea de a discerne lucurile, linistea care conduce la bunastare si echilibru, puterea de a-si picta viata in culorile sufletului si de a-si crea realitatea exact cum simte, manifestandu-si la capacitate maxima potentialul cu care a fost investit prin nastere.
Persoana care vine la cabinetul psihologic este ghidata spre a inlatura toate acele bariere, credinte, convingeri si stereotipuri limitative si disfunctionale ce stau in calea resurselor launtrice, dar o data ce aceasta acceseaza calea transformarii, constientizeaza ca detine toate instrumentele launtrice pentru a ajunge la integritate, echilibru, seninatate si bucuria de a fi.
Procesul psihoterapeutic produce un sir lung de constientizari, ce pun in miscare cognitia persoanei care apeleaza la psihoterapie, creand independenta de a dezvolta noi moduri de a fi si de a actiona si libertatea interioara de a deveni stapanul propriei minti, al propriei vieti.
Principalele dificultati de natura psihica, emotionala sau comportamentala abordate in cabinetul psihologic sunt:
Acest site foloseste cookies. Navigând în continuare îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii